icon home icon facebook icon youtube icon mail
Find more about Weather in Split, RH

CROMETEO detaljna prognoza
GENERALNI SPONZOR
logotip INA
POKROVITELJI
logotip Ozujsko logotip Splitska banka
MEDIJSKI POKROVITELJI


PODUPIRATELJI


BAČVICE
Bačvice kao gradske toplice


Izvan svake sumnje stoji činjenica da je prirodno obilježje plićaka ove gradske plaže, poglavito pješčano-valovito dno pješčanih sedimenata, utjecalo na to da se tijekom posljednjih desetak godina kupalište Bačvice može smatrati glavnim gradskim lječilištem / toplicama grada, na kojem svakog jutra tijekom ljetnih mjeseci u ranim jutarnjim satima stotine građana i stanovnika uže okolice Splita liječe raznovrsne zdravstvene tegobe.

Na Bačvicama se mogu susresti bolesnici s urođenim ili pak naslijeđenim zdravstvenim tegobama, kao i oni koji se oporavljaju nakon težih medicinskih zahvata ili pak prometnih nezgoda, ozljeda zglobova noge, kukova, kičme, kao i bolesnici s generativnim proširenjima vena i s kardiovaskularnim poteškoćama.

Mnogi od njih svjedoče da zahvaljujući upravo Bačvicama danas nisu u invalidskim kolicima. Glas o pozitivnim učincima morskih banja na Bačvicama veoma brzo se širi, pa je očito da se broj bolesnika koji se liječe na ovom splitskom kupalištu iz godine u godinu povećava.
Tekstovi, fotografije, video i audio materijali na stranicama zaštićeni su autorskim pravima.

Ekološko društvo "Picigin Bačvice"
Split, Uvala Bačvice bb.