icon home icon facebook icon youtube icon mail
Find more about Weather in Split, RH

CROMETEO detaljna prognoza
GENERALNI SPONZOR
logotip INA
POKROVITELJI
logotip Ozujsko logotip Splitska banka
MEDIJSKI POKROVITELJI


PODUPIRATELJI


EKOLOŠKO DRUŠTVO
EKOLOŠKO DRUŠTVO U BEOGRADU I APATINU


Na poziv Zajednice Hrvata Beograda i Nacionalnog vijeća Hrvata iz Subotice da im se pomogne u ostvarenju dijela prihoda za snimanje serijala filmova pod nazivom "Znameniti Hrvati Vojvodine i Srbije" te za nabavu aparata za dijagnostiku, Ekološko društvo "PICIGIN BAČVICE", uz potporu Grada Splita, gostovalo je u Beogradu i Apatinu od 15. do 18. veljače 2013. godine.

Uz nastup klape "Sveti Florijan" iz Žrnovnice, održale su se promocije knjige "Legendarni barba Luka Kaliterna", autora dr. Stjepana Jukića-Peladića. U Petrovaradinu je posjećena rodna kuća Hrvatskog Bana Josipa Jelačića te crkva Gospa Snježna u kojoj je Ban kršten. Na putu kroz Vojvodinu, a osobito u Odžacima i Apatinu priređen je nezaboravan doček od strane Hrvata koji žive u tim krajevima.

U sklopu promocije odigrale su se i dvije utakmice u malom nogometu. Za ekipu "Picigin Bačvice" nastupiti li su legendarni igrači Hajduka- Šurjak, Đoni, Slišković, i Cukrov (u Beogradu su im se priključi nekadašnji suigrači: Simović, Bursać, Pešić, Prekazi i Budimčević). Voditelji su bili Dragan Holcer i Ivan Gudelj. Iako je rezultat bio u drugom planu za zabilježiti je da je u Beogradu slavila domaća ekipa sastavljena od veterana Beograda sa 5:3, dok su gosti u Apatinu protiv veterana Vojvodine slavili sa 2:1.

gostovanje ED u Beogradu 2013-1 gostovanje ED u Beogradu 2013-2 gostovanje ED u Beogradu 2013-3 gostovanje ED u Beogradu 2013-4

gostovanje ED u Beogradu 2013-5 gostovanje ED u Beogradu 2013-6 gostovanje ED u Beogradu 2013-7 gostovanje ED u Beogradu 2013-8
Tekstovi, fotografije, video i audio materijali na stranicama zaštićeni su autorskim pravima.

Ekološko društvo "Picigin Bačvice"
Split, Uvala Bačvice bb.