icon home icon facebook icon youtube icon mail
Find more about Weather in Split, RH

CROMETEO detaljna prognoza
GENERALNI SPONZOR
logotip INA
POKROVITELJI
logotip Ozujsko logotip Splitska banka
MEDIJSKI POKROVITELJI


PODUPIRATELJI


EKOLOŠKO DRUŠTVO
EKOLOŠKO DRUŠTVO U KOTORU


klapa RebatajicaU organizaciji Hrvatskog građanskog društva iz Kotora, a uz pomoć gradonačelnika Grada Splita, Željka Keruma i Biskupskog vijeća Splitsko-makarske nadbiskupije, Ekološko društvo "Picigin Bačvice" ovaj vikend gostovalo je u Kotoru. Pred mnogobrojnim Kotoranima, među kojima su bili Biskup Kotorski, monsinjor Ilija Janjić, te predstavnici grada i konzulata RH u Kotoru, piciginaši su predstavili svoju monografiju "Bačvice-raj na zemlji" ispričavši svoju priču o prepoznatljivim simbolima Grada Splita, Bačvicama i piciginu. Osobito impresivan bio je nastup klape koji su izvođenjem brojnih starih splitskih i dalmatinskih klapskih pjesama oduševili sve u prepunoj koncertnoj dvorani muzičke škole u Kotoru.

članovi društva u KotoruDomaćini su piciginašima organizirali posjet Perastu, otočiću Gospe od Škrpjela, crkvi Sv. Eustahija u Dobroti koja je konačno nakon potresa sedamdesetih godina prošlog stoljeća obnovljena uz znatnu pomoć Grada Splita, te razgled Kotora i Katedrale Sv. Tripuna.

Piciginaši su pozvali Kotorane da sa svojom ekipom nastupe na slijedećem Prvenstvu svita u piciginu na splitskim Bačvicama.

Fotografija: Antonija Bosanac
Tekstovi, fotografije, video i audio materijali na stranicama zaštićeni su autorskim pravima.

Ekološko društvo "Picigin Bačvice"
Split, Uvala Bačvice bb.