icon home icon facebook icon youtube icon mail
Find more about Weather in Split, RH

CROMETEO detaljna prognoza
GENERALNI SPONZOR
logotip INA
POKROVITELJI
logotip Ozujsko logotip Splitska banka
MEDIJSKI POKROVITELJI


PODUPIRATELJI


EKOLOŠKO DRUŠTVO
EKOLOŠKO DRUŠTVO U ULCINJU

DANI SPLITA U ULCINJU


Na poziv Rotary Club "Ulcinj", Ekološko društvo "PICIGIN BAČVICE" prošli vikend (22.-24. lipnja 2012. godine) održalo je manifestaciju "Dani Splita u Ulcinju".

društvo u ulcinju 1Uz podršku Grada Splita i Turističke zajednice Grada Splita, piciginaši su se svojim domaćinima predstavili kroz monografiju "Bačvice-raj na zemlji" te knjigu koja je tiskana povodom sto godina igranja nogometa u Splitu, "Legendarni barba Luka Kaliterna" autora dr. Stjepana Jukića-Peladića. U dvorima Balšića u Starom gradu postavljena je izložba trofeja, majica, značaka i drugih predmeta HNK "HAJDUK" iz kolekcije člana Torcide Marina Burića, a sve je začinila pjesma klape "Rebatajica". Na Ulcinjskoj Maloj plaži, odigrana je partija picigina, najavljena kao "sport koji je popularan u Splitu i predstavlja neku vrstu odbojke u plićaku".


društvo u ulcinju 2 Prilikom prijema kod gradonačelnika Ulcinja, gospodina Nazifa Sungua, a u pratnji bivše predsjednice Rotary Club "Ulcinj", gospođe Suade Ismailage i novog predsjednika, gospodina Marka Borovića, inače bivšeg splićanina i inicijatora ove manifestacije, istaknuta je potreba boljeg povezivanja najjužnijeg crnogorskog grada sa Splitom, pa i kroz turističku i gospodarasku suradnju te nastavak zbližavanja dvaju gradova kroz manifestaciju "Dani Ulcinja u Splitu".

Tekstovi, fotografije, video i audio materijali na stranicama zaštićeni su autorskim pravima.

Ekološko društvo "Picigin Bačvice"
Split, Uvala Bačvice bb.