icon home icon facebook icon youtube icon mail
Find more about Weather in Split, RH

CROMETEO detaljna prognoza
GENERALNI SPONZOR
logotip INA
POKROVITELJI
logotip Ozujsko logotip Splitska banka
MEDIJSKI POKROVITELJI


PODUPIRATELJI


KNJIGA Legendarni barba Luka Kaliterna


knjiga barba luka kaliternaNakon monogarfije "Bačvice-raj na zemlji", a povodom stote obljetnice igranja baluna u našem gradu u okviru dvaju nogometnih klubova "Hajduka" i "Splita", ED "PICIGIN BAČVICE" izdalo je knjigu sa DVD-om - "Legendarni barba Luka Kaliterna", autora, člana našeg Predsjedništva, dr. Stjepana Jukića-Peladića, inače bivšeg predsjednika i "Hajduka" i "Splita".

"Hajduk", a time nogomet i druge brojne športske aktivnosti "rođeni" su upravo na prostoru gradskog kupališta "Bačvice" daleke 1911. godine, zahvaljujući naprednim splitskim studentima, u čemu su posebnu ulogu i zaslugu imala dva brata Kaliterne, Fabjan i Luka. Stoga danas kad slavimo sto godina baluna u Splitu ne možemo a da se ne prisjetimo i ovim putem zahvalimo velikom barba Luki Kaliterni. Svojom nogometnom školom i nogometnim vizionarstvom podigao je splitski nogomet do najviših razina, ne samo na nacionalnoj nego i na međunarodnoj sceni.

Tiskajući ovu knjigu, naše je Ekološko društvo "Picigin Bačvice" još jednom potvrdilo da promoviranjem ovog uratka, pored ekologije i zaštite gradskog kupališnog prostora "Bačvice", paralelno zagovara i športsko-rekreativna načela: zdrav duh, prijateljstvo, ljepotu i čovjeka nadasve. Odnosno promociju ljudskih vrijednosti za koje se je cijeli život zalagao i naš veliki barba Luka.

Knjiga se po cijeni od 50,00 kn može nabaviti u prostorijama Društva na Bačvicama i na Voćnom trg u "Školskoj knjizi" (ex Znanstvena knjižnica), a sav prihod namijenjen je splitskoj udruzi "Lastavica".

Za sve informacije na raspolaganju je tajnik Ekološkog društva "Picigin Bačvice", gospodin Branko Bosanac, na kontakt broj +385 98 213 475.zahvala čitateljiceJedna od zahvalnica koje je dobio autor povodom objavljivanja knjige.
Tekstovi, fotografije, video i audio materijali na stranicama zaštićeni su autorskim pravima.

Ekološko društvo "Picigin Bačvice"
Split, Uvala Bačvice bb.